вилки бк / бк бетсити линия / конторы с фрибетом с депозитом / бк фон

20 декември 2009, неделя

10 млн. за Манчини / Хюз: Довършете започнатото!

10 млн. за Манчини

Роберто Манчини ще прибере минимум 10 млн. паунда, ако изпълни договора си с Манчестър Сити за три години и половина.

Клубът от Висшата лига освободи мениджъра Марк Хюз след снощната победа с 4:3 над Съндърланд и назначи Роберто с годишна заплата 3 млн. паунда.

Италианецът е провел серия от срещи с Гари Кук и президента Халдоон ал Мубарек, а преговорите са започнали още след равенството на Сити с Хъл на 28 ноември.

Договорът на специалиста включва още договор от 1 млн. паунда, ако Сити завърши в Топ 4 този сезон.

Той ще прибира още по милион за всеки трофей, който спечели до лятото на 2013 г.

Брайън Кид ще бъде асистент на Манчини, след като повечето хора от екипа на Марк Хюз последваха уелсеца и също си тръгват от Сити.

Кид работи в академията на клуба, след като напусна Портсмут по-рано този сезон.

По-рано в кариерата си той бе асистент мениджър на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, а също ръководи Блекбърн Роувърс.


Хюз: Довършете започнатото!

Хюз е казал на играчите на Манчестър Сити "да довършат започнатото" при последната си реч в съблекалнята снощи.

Някои от футболистите все още не са знаели, че менижърът е уволнен въпреки победата с 4:3 над Съндърланд.

В емоционалната си прощална реч уелсецът казал на звездите си, че те са в процес на превръщане на отбор от Топ 4.

Сега Хюз ще изисква да му бъдат заплатени последните 18 месеца от договора му. Хюз получаваше по 3 млн. паунда годишно.

Ръководният му екип, асистент мениджърът Еди Ниеджвиечки, треньорът Марк Боуен и мениджърът на резервния отбор Глин Хюз също са уволнение и ще получат компенсации.

След седмици на несигурност в клуба, вчера сутринта Хюз е бил предупреден, че Роберто Манчини се е съгласил да го наследи на "Ийстландс".

Той моментално поискал съвет от Асоциацията на мениджърите в лигата, от където му казали да продължи да изпълнява ангажиментите си както обикновено.

Той обмислял да откаже да ръководи отбора в последния мач, но адвокатите на асоциацията го посъветвали да спази договора си.

Марк се чувствал предаден от изпълнителния директор Гари Кук, футболния администратор Брайън Марууд и техническия съветник Брайън Кид.

Кук заявил пред Хюз, че работата му НЕ е под заплаха след мача с Хъл Сити 1:1 в края на ноември, но веднага след това е започнал преговорите с Манчини.

Хюз се скарал вчера с Кук и Марууд преди мача със Съндърланд, обвинявайки ги, че планират изгонването му още от пристигането си в клуба.

"Това е смехотворно решение, заяви мениджърът на Съндърланд Стив Брус въпреки загубата. - Нищо вече не ме изненадва във футбола. Очевидно всички знаеха, че той ще бъде изгонен и това е притеснително."

"Мениджърите минават през толкова дълъг процес, за да получат треньорските си лицензи, а после получават толкова малко време да ги използват, продължи Брус, който някога бе съотборник с Хюз в Манчестър Юн. - Средният период в Чампиъншип е 18 месеца, а във Висшата лига е само малко повече и то заради сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, които са в клубовете си много отдавна."

"Това е невероятно", завърши той.

Това обаче съвсем не беше невероятно за повечето от 40 000 фенове на Сити, които очевидно знаеха, че след мача с черните котки мениджърът ще бъде уволнен.

Хюз стисна ръката на всеки един играч, докато те се прибираха в съблекалнята, а после помаха за сбогом на малцината фенове, които останаха на трибуните да го изпратят.

Източник: Premiership.bg
 

Футболни прогнози Copyright © 2009